postthumb

Sõbrakuu külalisblogijad: neli näljast noorukit ehk Näljane Nelik

Veebruaris vallutab linnulihablogi toiduarmastajatest sõbrad, kes on blogimaailmas tuntud kui Näljane Nelik.

Kes nad on? Sõpradeühendus nimega Näljane Nelik ehk neli näljast noorukit. Tiimi kuuluvad: Marleen Valdmaa, seiklushimuline ja tegutsemisvalmis; Silvia Saks, kunstiliselt andekas ja otsusekindel, Kertu Rattus, meie kaine mõistus ja naiselik meel, Susann Kõomägi, loominguline ja riskeerija.

Koos võtavad nad ette erinevate restoranide külastusretki ning kirjutavad arvustusi oma kogemustest, mida täiendavad fotode ning omapoolse huumoripanusega. Vahel kirjutavad ka oma kodustest ettevõtmistest köögis ning on praeguseks ette võtnud ka oma esimese ühise toidureisi välismaale. Näljase Neliku tegevustega saad tutvuda blogis, Instagramis (@n2ljane4k) ja Facebookis.

Palusime sõbrapäeva eel neil ette võtta ühe kooskokkamise ja valmistada mõnus söögikord sõpradele. Tulemus on pildigalerii ja retseptina teie ees.

“Selleks retseptiks saime inspiratsiooni oma kodude köögist. Tahtsime teiega jagada ühte imelist home-made pestot, mida võib alati meie külmkappidest leida – see pesto on absoluutne hitt! Selle küllaltki küüslauguse ja tšillise pesto, mida võib lisaks ka määrida leiva peale või ka niisama lusikaga süüa, oleme sel korral kokku sobitanud Rannamõisa broilerifileega!”

 

 

Foto: Marleen Valdmaa

Foto: Marleen Valdmaa

 

Foto: Marleen Valdmaa

Foto: Marleen Valdmaa

 

Foto: Marleen Valdmaa

Foto: Marleen Valdmaa

 

Foto: Marleen Valdmaa

Foto: Marleen Valdmaa

 

Foto: Marleen Valdmaa

Foto: Marleen Valdmaa

 

Foto: Marleen Valdmaa

Foto: Marleen Valdmaa

 

Foto: Marleen Valdmaa

Foto: Marleen Valdmaa

 

32131894016_465a8677e1_o

Koostisosad

  • Broilerifilee päikesekuivatatud tomatitest pestoga
    • 2 pakki Rannamõisa broilerifileed
    • Pipart ja soola
    • Parmesani juustu peale riivimiseks
  • Päikesekuivatatud tomatitest pesto
    • 400 g päikesekuivatatud tomateid
    • 2 potti basiilikut
    • 6-8 küüslauguküünt
    • 100 g riivitud Parmesani
    • 5-6 kuivatatud tšillikauna (neid leiab tavaliselt ainult piprapoest, ka tšillihelbed ajavad vast asja ära)
    • Extra Virgin oliiviõli, tunde järgi ( või umbes 4 dl)
    • 2 peotäit seedermänniseemneid

Valmistamine

Eelsoojenda ahi 200 kraadini.
Pesto jaoks rösti pannil kergelt seedermänniseemned.
Lisa kõik pesto koostisosad köögikombaini või blenderisse ning blenderda kuni konsistents on meeldiv (mõnele meeldib kreemjam ja ühtlasem, teisele tükilisem). NB! Pesto koostisosade koguseid võib samuti tunde järgi muuta, vürtsi saab alati lisada ja vähendada.
Kui ahi on soojenenud, pane kana ahjuvormi, raputa peale näputäis soola ja pipart ning pista ahju. Kokku lase kanal küpseda 20-30 minutit (olenevalt tükkide suurusest).
Lase kanal olla ahjus esialgu umbes 10 minutit ning seejärel lisa kanale peale pesto.
Küpseta pestoga kana veel 8 minutit ning lõpuks lisa peale parmesani juust. Lase kanal veel ahjus olla 2 minutit ja voila, ongi valmis! Imelihtne!

Me serveerisime seda rooga lihtsa salatisegu-tomati-oliivi segasalati ja ciabattaga. Soovitame seda retsepti kõigile, kuid eriti inimestele, kes ei tunne end köögis väga kindlalt. Selle retseptiga on eksimise võimalus väga väike!

Muide, valmistatud kogusest jääb pestot veel ülegi, et määrida seda saiale või lihtsalt lusikaga süüa!

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun