postthumb
12 tk
Pirukad

Soolased kohupiimapirukad

Mõnus kohupiimane amps näiteks juurviljasupi juurde – kosutav ja kõhtu täitev. Praegusel kevadhooajal võib kohupiimasegusse peita ka peotäie noori naadilehti või imemaitsvat karulauku.

Koostisosad

    • 500 g pärmi-lehttainast
    • 350 g Rannamõisa jahutatud hakitud kalkuni rinnaliha
    • 300 g teralist kohupiima
    • 2 muna
    • 3 tl värsket tüümiani, peeneks hakituna
    • soola, pipart

Valmistamine

Rulli tainas veidi õhemaks ning lõika 12ks ruuduks. Aseta lõigatud taignalapid võiga määritud muffinipanni aukudesse. Prae hakitud rinnaliha pannil kuni roosaka värvuse kadumiseni, maitsesta soola ja pipraga. Seejärel sega hakitud rinnaliha kohupiima, munade ning tüümianiga. Maitsesta soolaga. Vala täidis vooderdatud muffiniaukudesse ning küpseta 175 kraadi juures 20-25 minutit. Enne serveerimist lase veidi jahtuda.


Foto: Ragne Värk

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun