Suitsukana-rukkola vaht krõmpsude vahvlikrõpsudega
Kui naistepäeva laud kipub liiga magusaks ja kreemiseks muutuma, siis siin üks soolane suupiste just neile, kes nii suured maiasmokad ei ole. Vahvlid on krõbedad juba masina vahelt välja võttes, mistõttu rullida neid ei saa. Väiksemateks krõpsudeks murtuna on neid aga väga mõnus koos suitsukana vahuga krõmpsutada.
Retsept ja foto: Andra Kalda (retseptikas.blogspot.com)
Koostisosad
-
Vaht
- 250 g Rannamõisa suitsutatud broileri poolkoiba
- 200 ml vahukoort
- 200 g ricotta kohupiima
- suur peotäis rukkolat
- soola, pipart
-
Vahvlid - 13 tk
- 100 g taluvõid
- 2 muna
- 2,5 dl piima
- 2 dl jahu
- 1 dl tärklist
- 0,5-1 tl soola
Valmistamine
Valmista vahvlid. Selleks klopi munad piimaga lahti, lisa jahu, tärklis, sool ja sulatatud või ning sega ühtlaseks tainaks. Küpseta vahvlimasinaga õhukesed krõbedad vahvlid.
Haki suitsukana ja rukkola. Vahusta vahukoor. Sega juurde ricotta kohupiim, hakitud rukkola ja suitsukana. Maitsesta soola ja pipraga. Murra vahvlid väiksemateks krõpsudeks ja serveeri koos vahuga.
Vahvlite tegemisel on kasutatud vana head nõukaaegset vahvlimasinat.
Foto: Andra Kalda (retseptikas.blogspot.com)