postthumb
2
30 min

Tervislik suvikõrvitsa-kalkuniburger

Soovite süüa tervislikku burgerit? Pole probleemi – jätke ära traditsioonilised kuklid ning kasutage nende asemel suvikõrvitsaviile. Erineb küll klassikalisest hamburgerist, kuid maitseb nii hea.

 

Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • suvikõrvitsat
    • 150 g Rannamõisa hakitud kalkuni kintsuliha
    • sinepit
    • 2 sl riivitud parmesani
    • 2 tomativiilu
    • soola, pipart

Valmistamine

Lõika suvikõrvitsast 4 u 1cm paksust viilu ning prae pannil õlis mõlemalt poolt küpseks, vahepeal maitsesta soola ja pipraga. Suvikõrvits peab jääma pehme, aga siiski kergelt krõmps. Seejärel maitsesta hakkliha soola ja pipraga, vormi segust 2 kotletti ning prae pannil mõlemalt poolt küpseks.

Määri suvikõrvitsaviilude ühele poole sinepit. Aseta peale kalkunikotlet, raputa peale parmesani ning kata tomativiiluga. Kõige peale aseta teine suvikõrvitsaviil. Toimi samamoodi ka teise burgeriga.

Suvikõrvitsa asemel võid kasutada ka baklažaani!