4-le

Anšoovise-ürdivõisse pakitud pardikoivad

Kui küsitakse, milline on sellise ebatavalise koosluse (siinkohal mõtlen ma kana ja kala kokkusobivust) lõpptulemus, siis võin julgelt öelda, et tegemist on minu viimase aja lemmik-pardiroaga. Seda enam, et julgen soovitada seda ka 18.12.2010 eetris olnud kokasaates Lusikas. Mõnusalt lihtne, mis sobib nautimiseks just siis, kui õues on tormine lumesadu ning toas kaminas praksub tuli.

Valmistamine

Mikserda kõik anšoovisevõides kasutatavad koostisained omavahel. Patsuta pardikoivad majapidamispaberiga kuivaks. Määri kokku anšoovisevõidega. Pista määret tublis koguses ka naha alla. Aseta ahjuvormi ning pruunista koibasid 250 kraadi juures seni, kuni need on kuldsed. Seejärel madalda kuumus 200 kraadini, lisa vormi vein, vesi ning vala igale koivale peale lusikatäis soja. Kata vorm hautamiskaanega või hõbepaberiga. Hauta ahjus 1,5 tundi. Serveeri värke salatiga.


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 4 Rannamõisa Jahutatud pardikoiba
  • Anšoovisevõie
    • 2 küüslauguküünt
    • 150 g anšoovisefileed, (koos karbis oleva õliga)
    • 1 sl riivitud ingverit
    • 0,5 tl  muskaatpähklit
    • 1 kimbutäis värsket aedtilli
    • 1 kimbutäis värsket peterselli
    • musta pipart
  • Hautamiseks
    • 1,5 dl vett
    • 1,5 dl valget veini
    • 4 sl soja