4-le
Pearoog

Apelsiniga pardikoivad

Kuivõrd lihtne on valmistada pardikoibadest üht head õhtusööki. Eriti just siis kui see ilma vaevata valmistatav roog saab valmis pärast pikka tööpäeva reede õhtul. Kõrvale serveerida pehmeks keetud kartuleid, mis on kergelt purustatud ja törtsu oliiviõli, meresoolahelveste ning peenralt kõige värskemate ürtidega segatud. Maitsvat nädala algust ning päikeselisi sügisilmasid!

Valmistamine

Hõõru pardikoivad kokku meresoola ja pipraga ning aseta need naha pool all keskmise kuumusega pliidile külmale pannile (mõne hetke pärast hakkab rasv pannile tulema). Küpseta seni kuni alumine pool on muutunud kuldpruuniks, pööra koivad ümber ja küpseta teiselt poolt ca 3-4 minutit. Tõsta korraks pannilt.

Viiluta sibulad, küüslauguküüned ning apelsinid ning tõsta pannile, lisa austrikaste. Sega korralikult läbi ning tõsta tagasi pardikoivad. Alanda veidi kuumust ning kata pann kaanega. Küpseta koibasid kaane all ca 1 tund, vahepeal siiski koibasid piiludes ning apelsini-segu segades. Serveeri


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 4 Rannamõisa Jahutatud pardikoiba
    • 2 keskmise suurusega sibulat
    • 2 küüslauguküünt
    • 2 apelsini
    • 2 sl austrikastet
    • meresoola pipart