postthumb
4-le

Broilerihinkaalid

Gruusia pelmeenid ehk hinkaalid valmistatakse tavaliselt mitmest erinevast lihast. Kergem variant sünnib aga broileri- või kalkunihakklihast. Hinkaalide võlu seisneb nende mahlases täidises, kus on tugevalt tunda nii küüslauku kui ka sibulat.

 

Valmistamine

Taina valmistamiseks sega jahu, sool ja vesi ühtlaseks tainaks. Haki küüslauguküüned ja sibul. Lisa hakkliha, puljong, sool, pipar ja hakitud lehtpetersell. Klopi ühtlaseks massiks.

Rulli tainas kergelt jahusel laual 2 mm paksuseks tainaks. Vormi 8 cm läbimõõduga tainakettad teeklaasi või vormi abil. Aseta igale tainakettale supilusikatäis täidist.

Tõsta tainas ümber täidise ja suru servad tugevasti kinni.  Keeda soola ja loorberiga maitsestatud vees, kuni hinkaalid tõusevad pinnale. Serveeri kuumalt hapukoorega.

Foto: Angeelika Kang

Koostisosad

  • Tainas
    • 4 dl jahu
    • 1 tl soola
    • 1 dl vett
  • Täidis
    • 300 g Rannamõisa broileri- või kalkunihakkliha
    • 3 küüslauguküünt
    • 2 sibulat
    • 0,5 dl lihapuljongit
    • soola ja musta pipart
    • peotäis lehtpeterselli
    • 1 loorberileht
    • Serveerimiseks hapukoort