postthumb

Fajitas pardifileega

Jällegi üks traditsiooniline tex-mex köögi retsept. Sedapuhkus siis selle tex-mex teemalise nädala viimane hõrgutis. Üldiselt segatakse köögiviljasegu kokku roas kasutatava lihaga. Minule on meeltmööda fajitas, mille sibula-paprika-jalopeńo segu on serveeritud liha all. Nii saan eraldi tunda liha maitset ning vürtsikate köögiviljade mekki.

Valmistamine

Viiluta sibul ja paprika, haki jalapeńo väikesteks tükkideks ning sega kokku oliiviõli, suhkru, paprikapulbri ning soola ja pipraga. Pane maitseainete ja õliga korralikult segatud köögiviljad ahjuvormi ning vala peale vesi. Kuumuta ahjus 200 kraadi juures ca 30 min ehk seni kuni kõik on ilusti pehmed. Vahepeal seda köögivilju lusikaga ning vajadusel lisa vett.

Vahepeal tee valmis pardifilee, selleks kuivata pardifileed majapidamispaberiga. Seejärel tee nahaga poolele noaga nahale sisse umbes 1cm vahega sisselõiked (jälgi, et ei kahjusta pardiliha). Aseta pardifileed naha pool all keskmise kuumusega pliidile külmale pannile. Küpseta liha ca 8 minutit, kuni naha pool on ilusti kuldpruun. Maitsesta nahata poolt meresoola ja pipraga. Seejärel keera liha ümber ning pruunista paar minutit, pruunista ka küljed. Paki fileed eraldi fooliumitesse, raputa peale meresoola ja pipart ning küpseta ahjus 200 kraadi juures ca 5-10min. Ahjust välja võttes jäta liha fooliumisse järelküpsema umbes 10 minutiks. Seejärel raputa filee meresoolahelvestest puhtaks.

Aseta valmisküpsenud köögiviljad alusele. Lõika küpsenud pardifileed õhukesteks viiludeks ning aseta köögiviljadele. Serveeri koos traditsioonile guacamole kastme ja tortilladega, et igaüks saaks endale sobiva koguse täidist tortillasse peita.


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 4 sibulat
    • 4 paprikat
    • 1 jalapeńo pipar, marineerituna
    • 1 dl oliiviõli
    • 4 tl suhkrut
    • 4 tl paprikapulbrit
    • 2 dl vett
    • meresoola, pipart
    • 2 (ca 500 g) Rannamõisa jahutatud pardifileed
    • tortillasid serveerimiseks