Grillitud broilerisüdamed

Broilerisüdamed on ilmselgelt täiesti alahinnatud tooraine. Maitselt on südamed suurepärased. Pealegi valmivad need grillil imekiiresti, mistõttu sobivad kiireks tervitusampsuks ja suupisteks grillõhtul.

Valmistamine

Hoia grilltikke paar tundi vees, et need grillimisel ära ei kõrbeks. Hõõru broilerisüdamed soolaga kokku, pane grilltiku otsa ning aseta kuumale grillile. Lisa grillile ka rosmariinioksad ning plekk-kauss õllega* ning küpseta broilerisüdamed kaane all mõlemalt poolt küpseks (selleks kulub 3-5 minutit ühelt ja samapalju teiselt poolt).Serveeri kartuli või pastinaagikrõpsudega - selleks lõika kartulist/pastinaagist õhukesed viilud. Piserda üle õli ning soolaga ning aseta grillile küpsema.

*Õlle või veiniga plekk-kausi asetamine grillile, muudab broilerisüdamed mahlasemaks ning lisab maitserikkust. Õlle või veiniga plekk-kausi kasutamisel peab olema süte kuumus võimalikult suur ning kindlasti tuleb grillida kaane all.


Foto:  Ragne Värk

Koostisosad

    • 1 pk Rannamõisa jahutatud broilerisüdameid
    • kimbutäis rosmariinioksi
    • 3 dl tumedat õlut
    • soola