4 tk

Grillitud Halloumi-juustu ja kalkunisingi kohtumine röstsaial

Kui te veel ei ole sõltuvuses pannil küpsetatud Halloumist, siis hoiatan – pärast selle võileiva proovimist annate te end grillitud Halloumi-juustu võimusesse. Kui juhtub, et olen poes jälle haaranud pakikese seda juustu endale korvi, siis võin ausalt tunnistada, et hommikud ei möödu ilma grillitud juustu võileivaga. Siin üks lihtsamast-lihtsam võileivaretsept, mida kohe kindlasti soovitan. Jällegist üks selline retsept, mida on ülikerge valmistada, aga mis võlubki maitsepoolest oma puhaste maitsetega.

Valmistamine

Rösti kuumal õliga piserdatud pannil saiaviilud mõlemalt poolt kuldseks. Lõika küüslauguküüs pooleks ning määri saiaviilusid küüslauguküüne lõikepoolega.

Hõõru Halloumi-juustuviilud kergelt soolaga kokku ning prae pannil mõlemalt poolt kuldseks. Kuumuta pannil korraks ka suitsukalkuni viile.

Aseta röstitud saiale salativiil, kata see singi- ja Halloumi-juustuga. Raputa peale purustatud musta pipart. Söö koheselt, kui Halloumi-juust on veel sulanud.


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 4 viilu saia
    • 2 küüslauguküüs
    • salatilehti
    • 4 viilu Rannamõisa suitsutatud kalkunirinnafileed
    • 4 viilu Halloumi juust (ca 0,5cm paksused)
    • soola