postthumb

Grillitud kanatiivad laimi- ja koriandrimarinaadis

Oma raamatust jagab Juta Raudnask lihtsat retsepti – Grillitud kanatiivad laimi- ja koriandrimarinaadis. See on retsept, mille inspiratsioon on seotud Tais elatud aegadega, mis niimoodi valmistatult  meenutavad autorile tihtipeale päikeselisi päevi ilusas Tais.

Retsept: Tervislikud ürdid ja vürtsid (lk 97) / Juta Raudnask
Täpsemalt võite raamatuga tutvuda ka siin: Juta Raudnask “Tervislikud ürdid ja vürtsid”

 

 

Foto: Henri Raudnask

Valmistamine

Valmista marinaad. Selleks sega kokku laimimahl, õli, purustatud koriandriseemned, tšilli, hakitud küüslauk, suhkur, pool hakitud värskest koriandrist ja kalakaste. Sega kanatiivad marinaadi sisse, kata kinni ja pane külmkappi maitsestuma. Lase neil seista vähemalt 30 minutit, aga kanatiivad võib jätta marinaadi ka kogu ööks. Küpseta kanatiivad kuumal grillil mõlemalt poolt kuldseks, kokku ca 30 minutit. Serveerimisel puista peale ülejäänud värske hakitud koriander ja soovi korral pigista peale veel veidi laimimahla.

Koostisosad

    • 1 kg väikseid kanatiibasid
    • 2-3 laimi mahl
    • 2 sl (palmi)suhkrut
    • 10 sl toiduõli
    • 1 sl koriandriseemneid
    • veidi tšillit
    • 6 küüslauguküünt
    • 100 g värsket koriandrit
    • 6 sl kalakastet