postthumb

Hautatud küülik pirni ja õunaga

Eestimaised õunad on siinses retseptis koos küülikuga aukohal. Selle roa võtmesõnaks on hapukas-magus kooslus, mis sobib küülikule ideaalselt!

 

Valmistamine

Tükelda küülik tugeva noaga, eemalda liigne rasv. Koori õunad ja eemalda südamikud, lõika õunad neljaks sektoriks, koori pirnid, eemalda südamikud, viiluta jämedateks viiludeks.

Kuumuta suures ahjupotis peekoniribasid 10-12 min kuni rasv eraldub, nõruta peekon nii, et rasv jääb potti ja tõsta peekon välja. Suurenda kuumust, pruunista küülikutükid kahes osas 2 min mõlemalt poolt. Tõsta lihatükid välja ja maitsesta soola ja pipraga.

Lisa potti küülikutükid, peekon ja vesi, sega läbi ja suurenda kuumust, lase keema tõusta, lisa kõige peale pirnid ja õunad. Hauta madalal kuumusel kaane all 35-40 min, lülita kuumus välja, hoia kaane all 10 min.

Serveeri soojalt koos pirnide ja õuntega!


Retsept ja foto: Kaupo Kindsigo (kokaraamatu Ulukiroad kaasautor)

Koostisosad

  • ½ jahutatud Rannamõisa küülikust
    • 2 esimest jalga, 2 ribitükki ja seljatükk, kõik kondiga.
    • 2 Eesti Halika talu Tellissaare suurt õuna
    • 2 suuremat pirni
    • 100-120 g suitsupeekonit viilutatuna ja ribadena
    • ½ tl jahvatatud meresoola
    • ¼ tl jahvatatud musta pipart
    • 2 dl vett