postthumb

Hautatud küülikukoivad õunamahla ja valge veiniga ning üleküpsetatud kartulivorm

Küülik on hetkel minu köögis peateemaks – hautisena, marineerituna ja kergelt röstituna. Kokkuvõtlikult võib selle kohta öelda Oivaline suure algustähega. Siinkohal küülik oma lihtsa tekstuuriga sulandub lausa perfektselt veini ja õunamahla seltskonda. Minu maitsele täiesti lollikindel retsept, arvestades, et veinilisandiga kaste on üks mu lemmikuid. Ja kõige selle lisandiks, miskit suupärast kartulist ja juustust. Nautige!

Valmistamine

 

Hõõru koivad kokku soola, pipra ja fariinsuhkruga ning jäta ca 10 minutiks maitsestuma. Viiluta sibul ning küüslauguküüned ja prae pannil õlis klaasjaks. Sega kokku hakitud ürdid (ka loorberilehed), vein ja mahl ning kuumuta potis kuni keemiseni.

Pruunista pannil mõlemalt poolt maitsestatud küülikukoibasid kuni need on kergelt pruunikad. Lisa sibula-küüslaugusegu ja kuumutatud vedelik koos ürtidega. Aseta potile kaas ning hauta pliidil väga madalal kuumusel valmis (selleks kulub ca 1h).

Hautamisvedelikust saad valmistada suurepärase kastme!

 

Üleküpsetatud kartuli-juustuvorm

Keeda kartulid ja maapirnid soolaga maitsestatud vees pehmeks. Seejärel suru pudrunuiaga purukas lisa ülejäänud ained ning sega korralikult segamini, vajadusel maitsesta. Pane mass väikestesse creme brulee ahjuvormidesse ning küpseta 225 kraadi juures ahju ülemises osas seni, kuni vormiga täietud pudruvormid on pealt kuld-pruunid


Fotod: Ragne Värk

Koostisosad

    • 2 Rannamõisa Jahutatud küülikukoiba
    • soola pipart
    • 1 sl fariinisuhkrut
    • 1 sibul
    • 2 küüslauguküünt
    • ca 2 dl erinevaid ürte (kindlasti peaksid esindatud olema sidrunmeliss, salvei ja tüümian)
    • 2 loorberilehte
    • 1,5 dl valget veini
    • 1,5 dl õunamahla
  • Üleküpsetatud kartuli-juustuvorm
    • 4 kartulit
    • 4 maapirni
    • Soola
    • 50 g juustu
    • 1 sl võid
    • 1 sl toorjuustu
    • 0,5 dl piima
    • peotäis peterselli, peeneks hakituna