2-le

Hommikune klubivõileib broilerifileega

Ma olen tihtipeale ühes Tallina lähedal asuvas toidukohas endale tellinud klubivõileiba, täpsemalt on see siis selline paras kehakinnitus, mis nagu täidab kõhtu ja nagu ikka ei täida ka. Tegemist on tavavõileivast veidi uhkema toiduga, kus ühele leivaviilule on kuhjatud peale seda kõike kõige-paremat. Lühidalt öeldes selline paras väga maitsev amps vahepalaks.

 

Valmistamine

Tambi broilerifilee lihahaamriga toidukile vahel õhukeseks. Seejärel lõika filee pooleks. Prae fileed mõlemalt poolt kuumal õliga piserdatud pannil küpseks (filleed on õhukesed ning seetõttu kulub selleks vaid mõni hetk). Maitsesta küpsemisel soola-pipraga.

Rösti leivaviilud. Sega kokku kastmeained ning määri kerge kihina kastet röstitud leivaviiludele. Aseta viiludele peale rohelise salati lehed, küpsetatud broilerifilee ning munaviilud. Vala peale kaste ning raputa peale rohelist sibulat ja veidi värskelt jahvatatud musta pipart.


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 2 suuremat leivaviilu
    • rohelist salativalikut
    • 1 Rannamõisa jahutatud broilerifilee
    • 1 keedetud muna
  • Kaste
    • 1 sl hapukoort
    • 2 sl majoneesi
    • 1 tl mahedat sinepit
    • veidi soola
  • Peale raputamiseks
    • rohelist sibulat
    • musta pipart, värskelt jahvatatud