postthumb
4-6
1 h 30 min

Juustune lasanje kalkunilihaga

Selles retseptis ei ole vaja valmistada kaht erinevat kastet. Kuna kasutatud on juba valmis tomatikastet, siis kulub aeg vaid valge juustukastme valmistamisele. Roog saab üsna rammus, kuid väga maitsev. Krõbe juustukiht ajab suu vett jooksma juba siis, kui roog alles ahjus kükitab ja näljased läbi ahjuklaasi kannatamatult selle valmimist piilumas käivad.

Retsept: Andra Kalda (retseptikas.blogspot.com)

Valmistamine

Haki porru ja pane koos hakklihaga pannile praadima. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta hakkliha pannilt kaussi. Kuumuta pannil õli ja või ning sega, Lisa ka jahu ja sega kuni see on kergelt pruunistunud. Vala pannile ka vesi pidevalt segades, et jahu tükki ei läheks. Tõsta hulka sulatatud juust  ja sega kuni see on sulanud. Kui kaste hakkab keema, siis tõsta pann tulelt. Maitsesta kastet soola ja pipraga. Määri ca 22x15 cm vorm võiga. Vajadusel murra lasanjeplaadid sobiva suurusega tükkideks. Laota esimene kiht plaate vormi põhjale. Tõsta peale 1/3 hakklihast, nirista peale 1/4 tomatikastmest ja juustukastmest ning kata jälle lasanje plaatidega. Tee nii veel 2 korda. Viimasele plaatide kihile määri tomati- ja juustukastet. Küpseta 180 kraadi juures 30 minutit. Laota lasanjele riivjuustude segu ning küpseta veel 20-30 minutit 200 kraadi juures kuni juust on pealt küps ja krõbe.

Foto: Andra Kalda (retseptikas.blogspot.com)

Koostisosad

    • 6 lasanjeplaati
    • 450 g Rannamõisa jahutatud kalkuni hakkliha
    • 10 cm jupp porrut
    • soola, pipart
    • 250 g tomatikastet
    • 150 g Merevaiku
    • 1 sl kuhjaga jahu
    • 300 ml vet
    • 2 sl õli + 2 sl void
    • 50 g riivjuustu
    • 50 g parmesani riivituna