2
25 min

Kalkunifileeburger peedipesto ja grillitud spargliga

Koostöös Rannamõisa ja tänavagurmeed pakkuva burgerirestoraniga Uulits (Kadaka tee 135A) jagame alljärgnevalt põnevat kalkunifileeburgerit särtsaka peedipesto ja grillitud spargliga. Viimaste aastatega on tänavatoidukultuur Eestis hüppeliselt arenenud ja inimesed ootavad tänavatoidult uusi maitseid ja põnevaid elamusi. Kui burgeris on ikka klassikaline veiselihast valmistatud kotlet, siis tegelikult kergemate maitsete austajatele võib edukalt ka linnuliha kombineerituna värskete lisanditega muuta burgeri tõeliseks fitness-burgeriks!

Retsepti autoriteks Uulitsa peakokad Artur Parm ja Mario Pärn

 

 

IMG_2807Foto: Ragne Värk

 

Valmistamine

Puhasta kalkunifilee, lõika parajateks tükkideks, lisa natuke mett, soola, pipart, mahedat sinepit. Aseta paariks tunniks külmkappi. Peale grillimist lõika paraja suurusega tükkideks.

Peedipesto valmistamiseks rösti mandlid kuldpruuniks, jahuta. Pane parmesanilaastud, röstitud mandlid, õli ja küüslauguküüs köögikombaini. Purusta seni, kuni massis suuri tükke enam pole, siis lisa väikesteks kuubikuteks lõigatud peet. Purusta uuesti, kuni on tekkinud ühtne mass. Keeda spargel al dente. Jahuta.

Majoneesi valmistamiseks pane muna, küüslauguküüs, sinep ning maitseained köögikombaini. Mikserda 20 sekundit. Lisa toiduõli ja jätka samal ajal mikserdamist. Mida rohkem õli lisad, seda paksemaks majonees läheb. Burgeri sai määri majoneesiga, lisa grillitud kalkunifilee, selle peale lisa peedipestot, salatisegu, soolakurk, tomat ning grillitud spargel.

Peale lisa teine burgerisaia pool, mis on samuti määritud majoneesiga.

Burgeri saia soojenda/grilli/prae enne, et see soe oleks.

Koostisosad

    • 300 g Rannamõisa jahutatud kalkunifileed
    • 2 sl mett
    • soola, pipart
    • 1 sl mahedat sinepit
    • 250 g kooritud ja keedetud peeti
    • 50 g mandlilaaste
    • 90 g parmesani
    • ½ sl õli
    • 1 tomat
    • 2 soolakurki
    • 100 g salatisegu
    • 1 küüslauguküüs
    • 6 minisparglit
    • 2 burgerikuklit/rukkipala
  • Majonees
    • 1 muna
    • 1 küüslauguküüs
    • ½ sl mahedat sinepit
    • 250 ml toiduõli/oliiviõli
    • soola, pipart