40 min

Kalkunilihaviilud maapähklivõi marinaadis

Retsept raamatust: Lihtsalt linnulihast. Kiired ja kodused road kanast kuni pardini.

Maapähklivõi kas meeldib või mitte. Siin retseptis leiab see võie tavapärasest pisut teistsugust kasutust. Valmib üks imehea marinaad, mille lõpptulemusel jääb linnuliha kergelt pähklise ja apelsinise mekiga…

 

 

 

maapähklivõiga

Foto: Ragne Värk

Valmistamine

Lõika kalkuni rinnafileest viilud ja aseta säilituskarpi. Pane kõik marinaadiained potti ning kuumuta segu pidevalt segades, kuni kõik ilusti seguneb. Lase jahtuda paar minutit ning vala siis marinaad kalkunile. Sulge kaanega ning raputa kõik segamini. Lase maitsestuda vähemalt 4 tundi.

Seejärel eemalda lihalt üleliigne marinaad, Aseta lihad grillile, maitsesta soolaga ning küpseta mõlemalt poolt kuldseks.

Maapähklivõid saad lihtsasti ise teha. Püreesta lihtsalt köögikombainis soolapähkleid seni, kuni need muutuvad võiseks massiks!

Koostisosad

    • 500 -600 g Rannamõisa jahutatud kalkuni rinnafileed
    • soola
  • Marinaad
    • 50 g maapähklivõid
    • 1 apelsini pressitud mahl
    • 0,5 tl heledat sojakastet