3-le

Kana-kukeseenesupp

Seenehooajal sobib lõunamenüüsse kindlasti üks toitev seenesupp kanaga. Supis on kasutatud toorjuustu, mis lõpptulemuse meeldivalt mahedaks teeb. Kiire valmimisajaga, sobib see imehästi näiteks suvilatoiduks maatööde vahele või siis õhtusöögiks, pärast väsitavat tööpäeva. Kõrvale serveeri pehmet leiba või ciabattat. Talvisel ajal aga, kui kukeseeni pole, asenda need šampinjonidega.

Valmistamine

Lõika fileed neljaks ning prae need õliga piserdatud pannil valmis, vahepeal soolaga maitsestades. Tõsta fileed taldrikule. Kuumuta pannil veidi õli ning lisa sinna porruviilud. Kui porru on pehmenenud, lisa kukeseened ning prae paar minutit, kuni seened on valmis. Maitsesta soola ja pipraga.

Lõika küpsetatud broilerifilee väiksemaks ning pane pannile seente juurde. Vala peale keev vesi. Lisa seejärel toorjuust ning lase sel supis ära sulada. Maitsesta soola ja pipraga. Haki sisse murulauk ning serveeri.

Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 300 g Rannamõisa jahutatud broilerifileed
    • 1 keskmisega suurusega porru, viiutatuna
    • 250 g kukeseeni
    • 5 dl keeva vett
    • 200 g toorjuustu
    • soola, pipart
    • 2-3 tl murulauku