postthumb
4
45 min

Kana riisi ja lillkapsaga

Köögiviljad on üks tähtis toidugrupp menüüs. Lisaks kõrgele vitamiinide ja mineraalainete sisaldusele leidub neis ohtralt kiudaineid. Tagatipuks on nad madala energiasisaldusega. Seetõttu soovitatakse neid tarbida igapäevaselt. Oluline on süüa neid mitmekesiselt. See ei tähenda mitte ainult erinevaid juurvilju, vaid ka erinevaid valmistusviise. Vastasel juhul võib muutuda toit ühekülgseks ning tekkida kiirelt tüdimus. Seega sobib vahelduseks osa riisist asendada lillkapsaga. Sinna kõrvale valgurikas ja madala rasvasisaldusega kanaliha ja värske salat. Tulemuseks toitainerikas krõmps eine.

 

R23(keskmine)Foto: Henri Ruul

Valmistamine

Keeda riis, samal ajal purusta lillkapsas väikesteks tükkideks. Eesmärk on saada riisiterasuurused tükid. Kuumuta pann. Tükelda broilerifilee väikesteks tükkideks ja küpseta pannil. Kui kanatükid on valmis, aseta need kõrvale. Seejärellisa pannile (soovitavalt suur pann) kookosõli ja prae lillkapsas kergelt läbi. Selleks ajaks peaks valmis olema ka riis. Segapannilriis, kana ja lillkapsas. Maitsesta. Serveeri koos värske salati ja hapukoorega.

Toitaineinformatsioon (ühe portsjoni kohta):Energia: 517 kcal
Süsivesikud: 45g
Rasvad: 26,6g
Valgud: 28,4g

Koostisosad

    • 400 g Rannamõisa jahutatud broilerifileed
    • 200 g pruun riisi
    • 400 g lillkapsast
    • 4 spl kookosõli
    • Maitsestamiseks meresoola, pipart
    • Värsket salatit
    • Hapukoort