4
1 h
Lõunasöök

Kana tikka masala

See on roog, mis koosneb maitserohketest vürtsidest! Serveeri seda koos riisi või munanuudlitega.

Valmistamine

Lõika kanaliha tükkideks. Purusta küüslauguküüned ja ingver ning sega kokku ülejäänud marinaadi ainetega.  Lisa kanatükid ning lase lihal maitsestuda vähemalt paar tundi või kõige parem üleöö. Seejärel eemalda kanalihalt üleliigne marinaad ning prae pannil kanatükid valmis. Tõsta kõrvale.

Samal pannil prae hakitud sibul klaasjaks, lisa poole pealt tükeldatud küüslauk, tšilli ja ingver. Lisa segades maitseained ning seejärel purustatud tomatid ja tomatipasta. Kuumuta segu läbi ning seejärel püreesta ühtlaseks. Pane kaste taas pannile, lisa kanatükid ja koor ning kuumuta 10 minutit. Vajadusel lisa pisut puljongit või vett, kui kaste liialt paks tundub. Maitsesta täiendavalt ning serveeri.

Koostisosad

  • Marinaad:
    • 250 g maitsestamata jogurtit
    • 2 küüslauguküünt
    • pöidlasuurune jupp ingverit
    • 1 sl paprikapulbrit
    • 1 sl garam masala maitseainesegu
    • 0,5 tl kaneeli
    • 1 tl jahvatatud koriandriseemneid
    • 1 tl mett
  • Kaste:
    • 1 sibul, hakituna
    • 2 küüslauguküünt, tükeldatuna
    • 1 tšillipipar, tükeldatuna
    • 2 sl ingverit, tükeldatuna
    • 1 sl garam masala maitseainesegu
    • 1 tl kurkumit
    • 1 tl vürtsköömneid
    • 0,5 tl jahvatatud koriandriseemneid
    • 1 tl paprikapulbrit
    • 1-2 tl mett
    • 1 purk purustatud tomateid
    • 100 g tomatipastat
    • 1 dl vahukoort
    • soola, pipart