postthumb
4
40 min

Kanaliha Türgi ubade, tomatikastme ja ahjuredistega

See on üks imepärane retsept, mis valmib lihtsalt ning maitseb suurepäraselt – koduselt ja lihtsalt. Lisandiks tomatikastmes küpsenud oad ning ahjuredised. Viimased on kusjuures ahjus küpsetatult eriti maitsvad.

 

 

 

 

Foto: Ragne Värk

Valmistamine

Maitsesta kanaliha soolaga ning püherda seejärel neid jahus. Kuumuta pannil õli ning prae pannil broilerikoivatükid mõlemalt poolt kuldpruuniks. Aseta ahjuvormi. Seejärel pane pannile Türgi oad. Kuumuta läbi ning lisa porruviilud. Küpseta seni, kuni porru on kergelt klaasjas. Seejärel vala juurde tomatipasta ja puljong, lisa kimbuke tüümiani. Viiluta redised ning lisa pannile. Lase segul minutke pannil haududa ning seejätel vara vormi liha juurde. Küpseta 180 kraadi juures 25 minutit ning serveeri koheselt.

Paku seda rooga koos kartulipüree, metsiku riisi või lihtsalt värske salatiga.

Koostisosad

    • 1,2 kg Rannamõisa jahutatud broilerikoivatükke
    • soola, jahu
    • 125 g Türgi ube
    • 1 porru valge osa
    • 2,5 dl tomatipastat
    • 2,5 dl puljongit
    • 6 suurt redist
    • kimbuke tüümiani
    • õli