postthumb
9tk
30 min

Kanamuffinid (Paleo retsept)

Need muffinid sobivad hästi hommikuks, lõunaseks vahepalaks või siis õhtuseks maiustamiseks. Lisaboonusena on need laktoosi- ja gluteenivabad ning seetõttu sobivad muuhulgas ka paleo toitumisviisi järgijatele.

 

Foto: Ragne Värk

Valmistamine

Lõika kanaliha väiksemateks tükkideks ning prae pannil õli valmis, vahepeal maitsesta soolaga. Jahvata pähklid ja seemned peeneks (kõige paremini saad seda teha nõuaaegse kohviveskiga, aga saab ka köögikombainis). Kui kasutad juba valmis jahvatatud jahusid, siis eelnev jutt jäta vahele.

Sega omavahel kõik kuivained (ka seesamiseemned). Lisa segades juurde oliiviõli ja kookospiim. Kõige viimasena sega tainasse kanaliha. Jaga tainas u üheksasse muffinivormi pessa (eelnevalt määri vormid võiga) ning küpseta 175 kraadi juures ca 20 minutit. Lisa muffinitesse ka erinevaid hakitud ürte!

Koostisosad

    • 175 g Rannamõisa jahutatud broilerikintsuliha
    • 1,5 dl Kreeka pähkli jahu
    • 1 dl päevalilleseemnejahu
    • soola
    • 1 tl küpsetuspulbrit
    • 1 dl oliiviõli
    • peotäis seesamiseemneid
    • 1 dl kookospiim (lahjat)