postthumb
16tk
30 min

Kanapirukakeerud päikesekuivatatud tomatitega

Kui Te olete poest ostnud lehttainast ning kõik pirukaideed on otsa saanud, siis tuleb kindlasti kasuks seesama retsept. Pirukad, mille täidiseks on kana ning päikesekuivatatud tomatatitest, praesibulast ja toorjuustust valmistatud määre.

 

 

Foto: Ragne Värk

Valmistamine

Lõika kanafilee viiludeks ning prae pannil õlis küpseks, maitsesta soola ja pipraga. Tõsta kõrvale ning lõika kanatükid veel väiksemaks. Lõika sibul viiludeks ning prae samal pannil klaasjaks. Pane kaussi praetud sibul, päikesekuivatatud tomatid ja toorjuust ning püreesta mikseriga ühtlaseks massiks. Laota tainas lauale ning määri pealt eelnevalt valmistatud määrdega. Laota peale kanatükid ning keera tainas pikemast servast rulli. Lõika rull umbes 2-3 cm pakusteks viiludeks ning aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile lõikepool all. Võid kergelt pealt rulli kätega laiemaks suruda. Määri pealt lahtiklopitud munaga ning küpseta 200 kraadi juures ca 17-20 minutit.

Võid täidisele lisada ka u1 dl riivitud parmesani.

Koostisosad

    • 500 g külmutatud lehttainast (hea kui on juba lahtirullitud)
    • 300 g Rannamõisa jahutatud broilerifileed
    • 1 sibul
    • 100 g päikesekuivatatud tomateid
    • 50 g toorjuustu
    • soola, pipart
    • 1 lahtiklopitud muna (määrimiseks)