8
30 min
Lõunasöök

Kanapirukas

See kanapirukas on mõnus vaheldus pitsale, mille valmistamise teeb eriti lihtsaks külmutatud pärmi-lehttaina kasutamine. Tänu hapukoorekattele on iga amps meeldivalt mahlane!

Valmistamine

Prae väikesteks tükkideks lõigatud kana pannil õlis valmis, vahepeal maitsesta soola ja pipraga. Poole küpsemise ajal lisa pannile ka porruviilud. Pane tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Tee noaga 2 cm kauguselt äärtesse sisselõige. Laota peale kana-porrusegu ning selle peale raputa murendatud sinihallitusjuust ja riivjuust.. Klopi muna hapukoorega lahti ja vala pirukale. Küpseta 200 kraadi juures seni kuni pirukas on pealt kuldne.

Koostisosad

    • 400 g pärmi-lehttainast
    • 300 g broilerifileed
    • 10 cm jupp porrut
    • 100 g riivitud juustu
    • 50 g sinihallitusjuustu
    • 1 muna
    • 200 g hapukoort
    • soola, pipart