Kanastruudel ahjus röstitud suvikõrvitsa ja tomatitega

Struudlid on alati maitsvad – need on mahlased, rohke täidisega ja kuidagi veidi luksuslikud. Kui traditsiooniliselt on struudel pigem magusapoolne, siis soolase armastajale on kindlasti meeltmööda kanatäidisega küpsetis. Mõnus pirukaline, mida sobib serveerimiseks ka külmalt järgmisel päeval. Kõrvale lihtsalt valmivad suvikõrvitsa- ja tomativiilud palsamiäädikaga, mida võib serveerida lisandina ka linnuliharoa kõrvalisena.

Valmistamine

Esmalt valmista tomati-suvikõrvitsalisand. Lõika tomatid ja suvikõrvits viiludeks . Aseta köögiviljad õliga piserdatud vormi. Raputa peale heldelt soola ja pipart. Piserda üle oliiviõli ja palsamiäädikaga ning aseta seejärel peale punelehed.

Pärast ahjus küpsemist.

Küpseta 175 kraadi juures 1 tund.

Koostisained

Struudli valmistamiseks ona vaja mune, sibulat, kanafileed, soolastkohupiima, ja peterselli. Prae sibulaviilud pannil klaasjaks. Tõsta sibul pannilt. Tükelda broilerifileelõiked kolmeks ning prae sealsamas pannil mõlemalt poolt küpseks, vahepeal soola ja pipraga maitsestades.

Praesibula-kanasegu (vahetult enne kohupiima lisamist)

Seejärel sega kokku, sibulaviilud, kanaliha, kohupiim, peeneks hakitud munad ja hakitud petersell. Kõige lõpuks lisa segades juurde soolane kohupiim ning parmesan. Maitsesta vajadusel.

Laota lehttainas tööpinnale ning aseta täidis taina ühele poolele (servad jäta tühjaks!) Pintselda s lahtiklopitud munaga ning keera tühjaks jäänud tainakiht täidisega poolele peale. Suru servad väga korralikult kokku. Määri pealt munaga ning küpseta pöörõhuga režiimil 200 kraadi juures 20-25 minutit. Serveeri struudlit koos ahjus röstitd köögiviljadega.

Fotod: Ragne Värk

Koostisosad

    • 500 g pärmi-lehttainast
    • 2 punast sibulat, viilutatuna
    • 400 g Rannamõisa jahutatud broilerifileelõiked
    • 300 g (1 tops) Farmi soolast kohupiima (küüslaugu)
    • 3 keedetud muna, peeneks hakituna
    • soola, pipart
    • 1 dl parmesani
    • kimbuke peterselli
    • 1 muna (pintseldamiseks)
    • 500 g suvikõrvitsat
    • 675 g tomatit
    • oliiviõli, palsamiäädikat
    • pune (või muud meelepärast ürti)
    • meresoola, pipart