postthumb

Kevadine ahjuroog

Üks lihtne kevadine ahjuroog paprikatest, linnulihast ja kirsstomatitest. Juurde veel veidike värsket basiilikut ning maitsev roog on peaaegu, et valmis!

 

 

 

 

 

Valmistamine

Pane paprikad vähese õliga ahjuplaadile ja maitsesta soola-pipraga. Kui soovid, võid lisada ka küüslauku, värsket tüümiani ja rosmariini. Tõsta paprikad 180-kraadisesse ahju ja hoia neid seal nii kaua, kuni koor hakkab kobrutama. Võta paprikad ahjust, pane kaussi ja tõmba peale toidukile – nii tuleb koor ilusti lahti. Natukese aja pärast võta kile pealt ja koori paprikad. Keda paprikakoor hamba all ei häiri, võib eelneva jutu vahele jätta.

Madalda ahjus temperatuur 170 kraadini. Maitsesta kintsuliha ja pane ahjupotti. Rebi juurde basiilikulehti ja -varsi. Poolita tomatid, tükelda paprikad suupärasteks tükkideks ning pane ahjuvormi. Lisa tükeldatud küüslauk, tšilli ja suhkruherned. Piserda peale natukene toiduõli ja sega kergelt, nii et tomateid oleks nii all kui ka peal. Pane kaas peale ja tõsta 45 minutiks ahju. Toit on valmis, kui liha tuleb kondi küljest kergelt lahti. Serveeri aiarohelisega.

Foto: Ants Uustalu

Koostisosad

    • 5 kondiga Rannamõisa jahutatud broilerikintsuliha, ilma nahata ja kondita
    • 1 punane paprika
    • 1 kollane paprika
    • helbesoola
    • värskelt purustatud pipart
    • 0,5 basiilikutaime
    • 1 karp kollaseid kirsstomateid
    • 1 karp punaseid kirsstomateid
    • 0,5 küüslauku
    • pisut värsket punast tšillit
    • head toiduõli
    • kevadisi suhkruherneid