3
25 min
gluteenivaba

Klassikaline röstitud hanerinnafilee

Maitsva ja mahlase hanerinnafilee valmistamine ei ole üldse keeruline. Kui oskate valmistada pardirinnafileed, siis teadke, et hanefilee valmistamine  toimib sarnaselt. Erinevus seisneb vaid fileede suuruses. Hanefilee on oluliselt suurem ning kaalub ca 500g, mistõttu vajab see pisut kauem küpsemist. Lõpptulemusena peab jääma filee seest kergelt roosakas (nagu pardirindki). Kõige lihtsama ja puhtama maitse saate, kui maitsestate hanerinnafilee lihtsalt soola ja pipraga. Alljärgnevalt lisasime juurde veel pisut jahvatatud köömneid, mis kerge maitsevimka sisse viskavad. Kõrvale pakkuge oma lemmiklisandeid ja kastet. Siinkohal jagame üht lihtsat peedi-sidrunikastme retsepti, mida on hea serveerimisel kasutada väheses koguses.

 

Foto: Ragne Värk

 

Valmistamine

Tee hanefilee nahale sisselõiked (ilma liha kahjustamata) ühtpidi ja teistpidi, et tekiks ruudustik. Pane filee nahk all pool külmale pannile ning aseta koos panniga pliidile keskmisele kuumusele. Küpseta 3-4 minutit, kuni nahk on juba kergelt kuldpruun. Kuna praadimise ajal eraldub rohkelt hanerasva pannile, siis vala küpsemise vahepeal paar korda üleliigne rasv ära, et filee rasvas hauduma ei hakka. Küpsemise ajal maitsesta filee pealt ka soola, pipra ja uhmris peenestatud köömnetega.

Seejärel pane filee ahjuvormi naha pool üleval, raputa peale pisut soola ning küpseta ahjus 180 kraadi juures u 12-14 minutit. Seejärel lase lihal rahuneda u 7 minutit ning lõika siis filee meelepärasteks tükkideks.

Kastme valmistamiseks pane kõik ained kaussi ning kuumuta pliidil, kuni mesi on sulanud. Timmi vajadusel lõppmaitset endale sobivaks. Serveeri koos hanefileega. Enne söömist lase lihal rahuneda u 7 minutit.

Koostisosad

    • 1 Rannamõisa jahutatud hanerinnafilee
    • 1 tl köömneid
    • soola, pipart
  • Peedi-sidrunikaste
    • 0,5 sidruni pressitud mahla
    • ca 1-2 sl mett
    • 2 sl peedimahla riivitud peedist
    • pisike sorts sojakastet