Pearoog

Kooresed broilerikintsud hapukapsateki all.

See roog valmib justkui iseenesest. Tulemuseks on aga erakordselt mahlased broilerikintsud, mis valminud hapukapsa-sibula kihi all. Ahjuvormis olev koorene kaste on söömiseks sobiv koheselt ning tekitab justkui sõltuvust. Kui sul juhtub olema mõnest koosviibimisest pudelipõhja veidi šampust, siis siin saab seda maitsvalt ära kasutada. Kui ei, siis kasuta mõnd magusamapoolset siidrit. Serveeri rooga koos keedetud kartulite, aurutatud juurviljade või riisiga. Proovi valmistada seda toitu ka küülikuga – mõlemal juhul (nii broilerikintsude, kui ka küülikuga) jääb lõpptulemus maitsev.

Valmistamine

Hõõru broilerikintsud kokku soola ja pipraga ning püherda neid seejärel jahus (kui kasutad küülikut, siis esmalt tükelda liha). Kuumuta õli pannil ning küpseta lihatükid pannil mõlemalt poolt kuldseks. Vahepeal lisa julgesti õli juurde. Paiguta küpsetatud broilerikintsud ahjuvormi (soovitavalt ühe kihina).
Lõika sibul õhukeste viiludeks ning prae pannil klaasjaks (raputa sibulaviiludele peale veidi soola, siis ei lähe need kõrbema). Lisa pannile hapukapsas. Lase mõned minutid küpseda ning vala siis juurde koor, siider ja sinep. Sega ning maitsesta soola, pipra ning suhkruga. Seejärel laota kogu pannil olev segu vormi pruunistatud lihale. Kata vormi fooliumiga ning küpseta 175 kraadi juures 50 minutit.

Koostisosad

    • ca 600-700g Rannamõisa jahutatud broilerikintse (või 1 jahutatud küülik)
    • soola, pipart, jahu
    • õli
    • 2 sibulat
    • 275 g hapukapsast
    • 2 dl rõõska koort
    • 1,5 dl  magusamat õunasiidrit
    • 1 sl mahedat sinepit
    • suhkrut