2
1 h
Gluteenivaba

Kõrvitsapott (paleo-retsept)

Kui Te arvate, et Teid enam üllatada pole võimalik, siis proovige valmistada sedasama kõrvitsarooga. See on ahjus röstitud kõrvits, millel sisu peale röstimist lahti kraabitud ning seejärel kokkusegatud kana, kookospiima, seemnete ja ürtide ja munaga. Siin retseptis saate kasutada ära eelmisel päeval kanapraest järgijäänud linnuliha. Äärmiselt tervislik ja taljesõbralik, lisaks veel gluteeni- ja laktoosivaba!

Foto: Ragne Värk

 

 

Valmistamine

Lõika kõrvits pikuti pooleks ning kraabi mõlemalt poolelt söömiseks kõlbmatu sisu välja. Maitsesta kõrvitsa lõikepool soola ja pipraga ning piserda üle oliiviõliga. Küpseta grill-režiimil 200 kraadi juures seni, kuni sisu on juba ilusti pehme. Seejärel kaabi kahvliga mõlematelt kõrvitsapoolikultelt sisu kahvliga lahti korralikult.  Lisa juurde väiksemaks tükeldatud kana, peeneks hakitud tüümian, röstitud seemned ja kookospiim ning sega. Tee keskele pisike süvend ning löö muna sellesse (jälgi, et munakollane jääks terveks). Seejärel tõsta kõrvitsad ettevaatlikult uuesti ahju küpsema. Küpseta grill-režiimil seni, kuni muna on korralikult hüübinud. Enne serveerimist piserda peale oliiviõli ning maitsesta soola ja pipraga.

Selleks, et kõrvits paremini seisaks, lõika koorega poolel pisut kumerama koha
pealt väike viiluke ära.

Koostisosad

    • 1 väiksem muskaatkõrvits
    • soola, pipart, oliiviõli
    • 100 g küpsetatud kanaliha
    • 1 sl värsket tüümiani, peeneks hakituna
    • väike peotäis päevalilleseemneid, eelnevalt pannil röstitud
    • 1 dl kookospiima
    • 2 muna