Küülikumaks punase veini ja kanepiseemnetega

Subproduktina on maks saanud inimeste jaoks aasta-aastal üha populaarsemaks. Selle kasuks räägib soodne hind ning õige valmistusviisi ja retsepti korral ka suurepärane maitse. Maksa võib pista näiteks  salatisse, grillida või siis valmistada sellest kõige klassikalisemat rooga maksapasteeti. Alljärgnevalt on kasutatud roa tegemiseks küülikumaksa, mis jääb pisut hõrgum, kui näiteks kanamaks. Küll aga võite selle retsepti valmistamiseks kasutada ka kana- või pardimaksa. Retsept: Ants Uustalu

 

Foto: Egert Kamenik

Valmistamine

Puhasta maks ja pane piimaga likku vähemalt 20 minutiks. Prae võis sibul ja õunad kergelt pruuniks. Kuivata maks paberil ja prae võis kuldpruuniks aga seest peab jääma roosa. Pane kõik köögikombaini ja purusta, kuni tekib ühtlane mass. Vala sisse Põltsamaa kuldne ja vahukoor. Käsimikseriga vahusta või ja sega sisse. Tõsta maksapasteet vormi ja pane kappi jahutuma.

 

Lase korraks punane vein keema ja võta kohe tulelt. Lisa suhkur ja sidrunimahl ning pane pundunud želatiini lehed sisse . Vala vedelik laiale alusele ja pane kappi. Serveeri koos küülikumaksaga.

Koostisosad

    • 600 g Rannamõisa jahutatud küülikumaksa
    • 200ml  piima
    • 2 suuremat shallotsibulat
    • 5 õuna, kooritud ja kuubikuteks lõigatud
    • 8cl Põltsamaa kuldset
    • 4 spl vahukoort
    • 1 sidrunimahl
    • 150g võid praadimiseks
    • 100g võid vahustamiseks, toa soe
    • sool, cayenne pipar
    • Punaseveini kanepiseemnemarmelaad
    • 300ml  punast veini
    • 1 sidrunimahl
    • suhkrut
    • 3 želatiinilehte või hagarit.

Värsked inspireerivad retseptid

Vaata kõiki