postthumb
2 tk

Lihtne valgehallitusjuustu-suitsukanapirukas tomatisalatiga

Mida pakkuda külalistele algatuseks, siis kui toit alles küpseb aga kerge nälg kipub juba peale tulema? See retsept on alati toimiv (grill)pidude hitt tervituseks ja esmase nälja kustutaja.

 

Valmistamine

Lõika lehttainas pooleks (lühemaid pirukaid on parem ahju pistaJ) ning määri pealt pestoga. Lõika kintsuliha viiludeks ning laota pestole.Rulli piruka ääred veidi üles, et küpsedes tekiks ilus äär. Lõika valgehallitusjuustust kettad (mõlemast kettast saad 4 õhukest ringi – kokku 8 juustuketast) ning laota pirukale. Raputa peale pipart. Küpseta pöörõhuga ahjus 200 kraadi juures 12 minutit.

Salati jaoks tükelda tomatid väiksemas, lisa juurde purustatud küüslauguküüned, hakitud basiilikulehed ning oliiviõli. Sega kergelt segamini, maitsesta soola ja pipraga ning serveeri koos pirukaga.

Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 500 g pärmi-lehttainast (kasuta juba valmisrullitud lehttainast)
    • 4 sl pestot
    • 400 g Rannamõisa suitsutatud broilerikintsuliha
    • 250 g valgehallitusjuustu (camembert või brie)
    • pipart
  • Tomatisalat
    • 400 g küpseid tomateid
    • 2 küüslauguküünt
    • ca 15  basiilikulehte
    • 4-5 sl oliiviõli
    • soola, pipart