Linnuliha ja sügisannid käsikäes – Grillitud kalkunimaks praetud puravike ja kõrvitsasinepiga

Nagu eelmises blogipostituses välja hõigatud, astub linnulihablogi sügisele vastu reipalt ja värskete ideedega.

Augustikuu teemaks on sügisandide sobitamine linnulihaga ning esimesena jagab põnevat retsepti Ööbiku Gastronoomiatalu peakokk ja peremees Ants Uustalu, kes on blogi jälgijatele tuttav juba varasemast. Ants hindab kõrgelt kvaliteetset toorainet, puhtaid ja maalähedasi maitseid, klassikalisi kulinaarseid võtteid ja elegantset kompositsiooni. Tema retsepte iseloomustab luksuslik lihtsus ja traditsioonilised võtted, mida iga kodukokk endale pisukese pingutuse toel lubada suudab.

Proovi järele!

Retsept: Kahele.

Grillitud kalkunimaks praetud puravike ja kõrvitsasinepiga:
300 g kalkunimaksa
300 g nori puravikke
50 g musti torbikseeni
100 g kõrvitsat
2 spl Inglise sinepit
1 tl mett
1 tl värsket sidrunimahla
Küüslauku, tükeldatud
Sibulat, tükeldatud
Valget lehtpeedisalatit
Aiarohelist
Soola, pipart
Õli

Valmistamine:
Puhasta seened ja prae need koos tükeldatud sibula ja küüslauguga, maitsesta
Puhasta ja maitsesta kalkunimaks ning grilli õrnalt nii, et maks jääb seest roosaks.
Puhasta kõrvits, tükelda ja keeda pehmeks, püreesta koos sinepiga. Voki pannil kergelt lehtpeedisalat.
Aseta kõik koos taldrikule, tilguta taldrikule lusikaga kõrvitsa sinepit ja pisut õli, mis annab salatile läike.
Jätku leiba!

Ants Uustalu
Ööbiku Gastronoomiatalu

IMG_1652

Foto: Ants Uustalu

Valmistamine

Koostisosad