10 tk

Marineeritud hanefileelõigud peedi ja mustsõstramoosiga

Kõige parema tulemuse saad siis, kui kasutad selle suupiste tegemisel kodutehtud kohupiimajuustu ehk sõira. Kui seda ei ole passib sellesse hanefilee-ampsu ükskõik mis meelepärane juustuviil – valge hallitusjuust, laabijuust või kõige tavalisem eesti juust. Kui suupisteid meisterdada ei soovi, siis naudi lihtsalt sellessamas marinaadis hoitud hanerinnafileed. Kõrvale veidike kartuliputru ning nädalavahetuse maitsev lõuna ongi valmis.

 

Valmistamine

Lõika hanefilee nahale peale ruudustik (vaata sealjuures, et ei kahjusta liha) Sega kokku marinaadiained ning aseta liha sellesse marineerima ca 6 tunniks. Seejärel võta marinaadist ning aseta nahk allpool keskmie kuumusega pliidile külmale pannile. Küpseta mõlemalt poolt ca 5-6 minutit. Vahepeal liha pöörates vala pannile tekkinud rasv ära. Pruunista ka filee ääred ning tõsta pann pliidilt ning jäta liha kaane alla rahunema ca 10 minutiks. Seejärel lõika filee diagonaalselt õhukesteks viiludeks.

Lõika leivaviilud ruutudeks määri peale või. Aseta peale juustuviil, siis peediviil, siis hanefileelõik. Selle peale pane väike lusikatäis moosi. Kaunista värske tilliga.


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 1 Rannamõisa Jahutatud hanerinnafilee
  • Marinaadiks
    • 3 sl soja
    • 1 sl austikastet
    • 1 sl oliiviõli
    • 1 küüslauguküüs, viilutatuna
  • Suupisteleivale
    • leivaviile
    • võid
    • sõira või mõnd muud meelepärast juustu
    • keedetud peediviile
    • mustsõstra- või pohlamoosi