Pearoog

Õlles hautatud broilerikintsud rukkijahuga ning kodused juurselleri friikartulid

Üks eriti mõnus pühapäevane lõunaroog broilerilihast. Tahavpärane paneerimine nisujahuga on asendatud rukkijahuga, mis annab lihale veidi mõjuvõimsama nüansi. Peekoni- ja sibula viiludel küpsetatud broilerikintsud jäävad eriti hõrgud ja maitsekad. Pehmusele annab juurde hautamiseks kasutatud hele õlu.

 

Valmistamine

 

 

Kuumuta pannil õli ning prae selles suitsupeekoniviilud krõmpsuks. Seejärel tõsta ahjuvormi. Lõika sibul õhukesteks viiludeks ning prae sealsamal pannil klaasjaks. Poole pealt lisa peeneks tükeldatud küüslauguküüned. Tõsta praetud sibulasegu peekoni juurde vormi.

Hõõru broilerikintsud kokku soolaga, seejärel paneeri neid ümbertringi rukkijahus. Kuumuta pannil tubli kogus õli (kasuta ikka sama panni) ning prae broilerikintsud mõlemalt poolt kuldpruuniks. Seejärel aseta need vormi. Vala juurde õlu (see peaks poolenisti broilerikintse katma) lisa juurde kimbuke tüümiani. Kata vorm fooliumiga või aseta peale kaas. Küpseta 180 kraadi juures 45 minutit.

Koori ja puhasta juurseller ning lõika noaga pikkadeks pulkadeks. Aseta ahjuvormi vala juurde oliiviõli ning raputa juurde meresoola. Raputa kõik korralikult segamini. Küpseta kuni juurselleripulgad on juba omandanud kergelt kuldse läike.

Fotod: Ragne Värk

Koostisosad

    • 125 g suitsupeekonit
    • 1 punane sibul
    • 2 küüslauguküünt
    • 6 Rannamõisa jahutatud broilerikintsuliha, seljata
    • rukkijahu (paneerimiseks)
    • soola
    • õli
    • 2 dl heledat õlu
    • kimp värsket tüümiani
  • Juurselleri friikad
    • 400 g juursellerit
    • ca 0,5 dl õli
    • meresoola