Paola empanadad

Järgnev retsept pärineb Buenos Airese lähedalt väikesest Escobari linnakesest. Seda retsepti ja pikemat reisikirjeldust saate lugeda siitsamast linnuliha blogist, kus siis ehedaid maitseid toob siia ümber-ilma reisil olev Juta. Esimeseks retseptiks siis  kuldseks küpsenud empanadad.

 

Valmistamine

Taigna valmistamiseks pane keema 1 kl piima 2 sl rasvaga. Lisa veidi soola. Jahuta toatemperatuurile. Vala lauale 0,5 kg jahu kuhjaks, tee keskele auk. Löö auku 1 muna, lisa aeglaselt piima-rasva segu ja sega samal ajal teise käega, kuni tekib tihe tainas. Sõtku mõned minutid, oota 15 min, rulli lahti. Lõika umbes 15 cm läbimõõduga ringid.

Täidiseks lõika 750 g broilerifileed tükkideks.  Pane kaussi, vala keev vesi peale ja kurna kohe.

Pane 1 kl rasva potti, prae selles klaasjaks 0,5 kg hakitud sibulat ja 250 gr rohelist sibulat, lisa eelnevalt kurnatud liha, maitsesta soola ning pipraga ning muude maitseainetega, eemalda tulelt. Haki 2 keedetud kartulit tükkideks, lisa need lihasegule, kui see on jahtunud. Sega läbi ja lisa 2 hakitud keedumuna.

Täida empanadad asetades supilusikatäis täidist taignaketta keskele ja voltides ääred kinni. Sulgemiseks tuleb empanada ääred veega märjaks teha. Määri pealt munaga. Küpseta ahjus kuldseks.


Retsept ja foto: Juta Raudnask

Koostisosad

  • Tainas
    • 1 kl piima
    • 2 sl rasva
    • 0,5 kg jahu
    • 1 muna
    • näpuotsatäis soola
  • Täidis
    • 750 g Rannamõisa Jahutatud broilerifileed
    • 1 kl Rasva
    • 0,5 kg hakitud sibulat
    • 250 g rohelist sibulat
    • Soola, pipart, kuivatatud tsillit, vürtskööment, paprikapulbrit (iga ühte 1sl)
    • 2 keedetud kartulit
    • 2 keedumuna