postthumb

Paola empanadad

Järgnev retsept pärineb Buenos Airese lähedalt väikesest Escobari linnakesest. Seda retsepti ja pikemat reisikirjeldust saate lugeda siitsamast linnuliha blogist, kus siis ehedaid maitseid toob siia ümber-ilma reisil olev Juta. Esimeseks retseptiks siis  kuldseks küpsenud empanadad.

 

Valmistamine

Taigna valmistamiseks pane keema 1 kl piima 2 sl rasvaga. Lisa veidi soola. Jahuta toatemperatuurile. Vala lauale 0,5 kg jahu kuhjaks, tee keskele auk. Löö auku 1 muna, lisa aeglaselt piima-rasva segu ja sega samal ajal teise käega, kuni tekib tihe tainas. Sõtku mõned minutid, oota 15 min, rulli lahti. Lõika umbes 15 cm läbimõõduga ringid.

Täidiseks lõika 750 g broilerifileed tükkideks.  Pane kaussi, vala keev vesi peale ja kurna kohe.

Pane 1 kl rasva potti, prae selles klaasjaks 0,5 kg hakitud sibulat ja 250 gr rohelist sibulat, lisa eelnevalt kurnatud liha, maitsesta soola ning pipraga ning muude maitseainetega, eemalda tulelt. Haki 2 keedetud kartulit tükkideks, lisa need lihasegule, kui see on jahtunud. Sega läbi ja lisa 2 hakitud keedumuna.

Täida empanadad asetades supilusikatäis täidist taignaketta keskele ja voltides ääred kinni. Sulgemiseks tuleb empanada ääred veega märjaks teha. Määri pealt munaga. Küpseta ahjus kuldseks.


Retsept ja foto: Juta Raudnask

Koostisosad

  • Tainas
    • 1 kl piima
    • 2 sl rasva
    • 0,5 kg jahu
    • 1 muna
    • näpuotsatäis soola
  • Täidis
    • 750 g Rannamõisa Jahutatud broilerifileed
    • 1 kl Rasva
    • 0,5 kg hakitud sibulat
    • 250 g rohelist sibulat
    • Soola, pipart, kuivatatud tsillit, vürtskööment, paprikapulbrit (iga ühte 1sl)
    • 2 keedetud kartulit
    • 2 keedumuna
Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun