postthumb
2-le
Pearoog

Pardifileelõigud veinise õunalisandiga

Pardi rinnafilee valmistamine ülilihtne ning võimalus õnnestumiseks ja maitsva söögi saamisekstihtipeale tunduvalt suurem, kui seda teiste linnuliha toitude puhul.  Järgnevalt lühike samm-sammult õpetus ja mõned nipid lihtsalt valmiva pardi rinnafilee kohta.

Koostisosad

    • 2 Rannamõisa Jahutatud pardifileed
    • meresoola
    • pipart
  • Kaste
    • 1 sl võid
    • 0,5 sibulat
    • 0,5 õuna
    • 1 dl valget veini
    • 1,5 dl õunamahla
    • 1,5 dl vett
    • suhkrut, soola, pipart

Valmistamine

Fotod: Ragne Värk

Pardifilee valmistamiseks kuivata pardifileed majapidamispaberiga. Seejärel tee nahaga poolele noaga nahale sisse umbes 1cm vahega sisselõiked, Jälgi, et ei kahjusta pardiliha, vastasel juhul voolab lihamahl küpsetamisel välja ning tulemuseks on kuiv liha.

 

 

 

Aseta pardifileed naha pool all keskmise kuumusega pliidile külmale pannile. Külmale pannile pannes väljub lihast korralikult rasv välja. Pildilt näeb, kuidas rasv hakkab juba lihast eralduma. Pruunista liha ca 8 minutit, kuni naha pool on ilusti kuldpruun. Maitsesta nahata poolt meresoola ja pipraga.

Seejärel keera liha ümber ning pruunista paar minutit, pruunista ka küljed.

Paki fileed eraldi fooliumitesse (fooliumisse asetatuna jääb liha mahlasem, kuna lihast eralduuvad mahlad jäävad liha lähedusse), raputa peale meresoola ja pipart ning küpseta ahjus 200 kraadi juures ca 5-10min (minule meeldib küpsetada 8 minutit). Ahjust välja võttes jäta liha fooliumisse järelküpsema umbes 10 minutiks, et liha mahlad saaksid kinnituda.

Seejärel raputa filee meresoolahelvestest puhtaks ning lõika õhukesteks viiludeks.

Kastme valmistamiseks tükelda sibul jakooritud õun väikesteks tükkideks. Kuumuta sibulat võis, kuni see on muutunud klaasjaks. Lisa õunatükid ning kuumuta paar minutit kuni õun on pehmenenud. Vala juurde vein, mahl ning vesi ja kuumuta madalal kuumusel kuni kaste on paksenenud. Maitsesta ning vajadusel lisa mahla vedeldamiseks. Valmis õunakaste vala lahtilõigatud pardifilee lõikudele.

Veel lisaks Rannamõisa erinevaid pardist valmistatud retsepte:
Eesti Ekspress
Buduaar.ee
Den za Dnjom (vene keelne)
Linnaleht (vene keelne; lk.6)

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun