4-le

Rabarberi-ingveri marinaadis kanavardad

Kevad ja varased aiasaadused pakuvad söögiarmastajatele tavaliselt 2 kauaoodatud asja korraga: rabarber ja soojad (või vähemalt tibake soojemad) grilliilmad. Kevadisest rabarberist on hea teha erinevad küpsetisi, kuid see sobib imehästi ka liha marineerimiseks, muutes selle mõnusalt pehmeks ja kergelt hapukaks.

 

Valmistamine

Tükelda filee suupärasteks tükkideks. Koori ja haki rabarber, lisa suhkur ja ülejäänud ained. Jäta liha u 4 h marinaadi seisma. Seejärel lüki liha tihedasti vardasse, lisada võid meelepäraseid köögivilju. Grilli sütel, alguses kuumemal, hiljem vähem kuumemal temperatuuril, kuni broileritükid  on  pealt kuldsed.


Retsept ja foto: Marju Randmer

Koostisosad

    • 3 Rannamõisa jahutatud broilerifileed
    • 2 keskmist rabarberivart (u 200 g)
    • 2 tl ingverit
    • 2 sl valge veini äädikat
    • 2 sl oliiviõli
    • 2 tl suhkrut
    • soola
    • pipart