postthumb
4
30 min

Rohe-roheline brokolisupp lihapallidega

See supp on kui kausitäis tervist, mis maitseb hästi ning on samas ka toitev. Supi peategelane brokoli on äärmiselt kasulik köögivili, sisaldades rohkelt rauda ning  A- ja C-vitamiini. Samuti usutakse, et selle söömine kaitseb vähi vastu.

 

Foto: Ragne Värk

 

Valmistamine

Koori ja tükelda pastinaak. Lõika brokoli väiksemateks tükkideks. Pane vesi potti, lisa brokoli, pastinaak ning maitsesta soolaga. Lase keema ning seejärel keeda keskmisel kuumusel kuni köögiviljad on pehmed. Püreesta supp korralikult ning lisa segades juurde kookospiim. Maitsesta.

Lihapallide valmistamiseks sega kõik ained omavahel. Maitsesta soola ja pipraga. Vormi käte vahel hakklihasegust pisikesed pallikesed ning küpseta pannil (kaane all) need valmis.

Paku suppi koos lihapallide ja metspähklipuruga.

Hakklihapalle võid küpsetada ka ahjus 180 kraadi juures.
Pisikesi hakkpalle küpseta u 20 minutit.

Koostisosad

    • 350 g pastinaaki (koorimata kogus)
    • 800 g brokolit
    • 1,5 l vett
    • 3-4 dl kookospiima
    • soola
    • hakitud ja röstitud metspähkleid (serveerimiseks)
  • Lihapallid
    • 450 g Rannamõisa hakitud broilerikintsuliha
    • näpuotsatäis koriandrit
    • soola, pipart
    • 0,75 tl köömneid