6
1 h

Särtsakas kalkunikarri

See on mõnusalt vürtsikas kalkunikarri. Sobib imehästi jahedatel ilmadel oma mõnusa vürtsikusega. Antud roa kõrvale sobib lisandiks imehästi jasmiiniriis.

 

curry1

Foto: Kristian Neemela

 

 

Valmistamine

Tükelda sibul, küüslauk, ingver  ja tšilli peeneks ja kuumuta need potis oliiviõlis klaasjaks. Tükelda kalkuni rinnafilee väiksemateks tükkideks ning lisa potti ja pruunista igast küljest. Järgmisena lisa potti vürtsköömned, punase karri pasta, tomatipasta, vesi ja kookospiim. Kuumuta keemiseni ning edasi hauta madalal tulel. Maitsesta kaste soola, suhkru ja tšillipipraga.
Serveeri juurde jasmiiniriisi, lehtpeterselli ja laimi.

Lisa kastmele toekuse lisamiseks ka kikerherneid!

Koostisosad

    • 400 g Rannamõisa kalkuni rinnafileed
    • 2 sl oliiviõli
    • 1 punane sibul
    • 1 küüslauguküüs
    • 20 g ingverit
    • 16 g punast tšillit
    • 0,5 tl vürtsköömneid
    • 1 tl punase karri pastat
    • 500 g tomatipastat
    • 100 ml vett
    • 200 g kookospiima
    • sool/suhkur/tšillipipar
    • lehtpeterselli
    • laimi
    • jasmiiniriisi