10tk
45 min

Sibula-suitsukanapirukas

Sibulapirukas on paljude lemmik. Esmajoones kindlasti seetõttu, et see omandab pirukas meeldiva maitse ning täiustab kogu lõpptulemust. Kui aega napib, siis kindlasti tasub proovida alljärgnevat pirukat.

 

Foto: Ragne Värk

Valmistamine

Põhja valmistamiseks sega kõik ained omavahel ühtlaseks massiks ning suru tainas 21-22cm koogivormi põhja ja äärtele. Aseta külmkappi ca 10-15 minutiks.

Viiluta sibul ning prae pannil õlis klaasjaks. Eemalda liha kanakoivalt ning haki väiksemaks. Lisa pannile ning sega koos sibulaga läbi. Aseta praetud segu pirukapõhjale. Vispelda omavahel vahule koor ja munad, maitsesta soolaga ning vala pirukavormi. Küpseta 180 kraadi juures 30 minutit.

Soovitused:

  • Pirukavormi võid katta küpsetuspaberiga või siis korralikult määrida põhi ja ääred võiga kokku.
  • Sibula praadimisel raputa peale veidi soola, see hoiab ära sibula kõrbemise.
  • Pool nisujahu kogusest võite asendada odrajahuga!

Koostisosad

  • Põhi
    • 3 dl jahu
    • 0,5 tl küpsetuspulbrit
    • näpuotsatäis soola
    • 125 g võid, toasooja
    • 50 g riivitud juustu
  • Kate
    • 3 sibulat
    • 1 Rannamõisa suitsutatud broilerikoib (ca 200g)
    • 2 dl rõõska koort (35-protsendiline)
    • 2 muna
    • soola