postthumb
3-le
20 min
Gluteenivaba

Soe kinoasalat broilerimaksaga

Kinoa on leidnud tee juba paljudesse köökidesse. On ka põhjust, sest kinoa (ehk teisisõnu Tšiili hanemalts) sisaldab rohkelt valku,  mis on kõrge kvaliteediga ning selles sisalduvad aminohapped väärtuslikud ja tasakaalustatud. Kinoa sisaldab 100g toote kohta 5,2g valku, 2,3g rasvu ning 370 kcal.

Kinoa sobib ideaalselt erinevatesse salatitesse, seda saab kasutada riisi, kuskussi, pasta, tatra asemel. Lisaks sobib see suppidesse, hautistesse ning hommikupudru valmistamiseks. Kinoa saab ka kiirelt valmis – piisab umbes 15 minutilisest keetmisest.

Järgnevalt valmibki üks maitsev salat kinoast, kanamaksast ning ürtidest.

Valmistamine

Puhasta maks üleliigsetest kelmetest ning pane piima sisse likku vähemalt 30 minutiks. Seejärel patsuta majapidamispaberiga kuivaks.

Lase potis vesi keema, lisa 0,75 tl soola.  Pese kinoa korralikult voolava vee all ning lisa siis keevale veele. Lase kaane alla madalal kuumusel podiseda 15 minutit.

Vahepeal kuumuta pannil 2 sl õli ning 1 sl võid. Lõika sibul kolmeks viiluks ning lisa pannile (see annab maksale juurde maitsenüanssi). Lisa maksatükid pannile, maitsesta soola ja pipraga. Prae seni, kuni ühelt poolt kuldpruun. Seejärel pööra ümber ning küpseta samamoodi. Kõik peab toimuma kõrgel kuumusel, kuna maks ei taha üleliigset hautamist. Seejärel tõsta maks pannil ning lõika need viiludeks. Lisa kinoale maksaviilud, palsamiäädikas ja till. Sega ning vajadusel maitsesta. Jaga salat kaussidesse ning serveeri koos linaseemnete ning õhukese või-viiluga. Kõrvale sobib pakkumiseks hästi kodujuust!

Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 300 g Rannamõisa jahutatud broilerimaksa
    • piima (maksa leotamiseks)
    • 4 dl vett
    • 2 dl kinoat
    • õli, võid
    • 0,5 sibulat
    • 1 sl palsamiäädikat
    • 3 sl värsket tilli, peeneks hakituna
    • linaseemneid
    • soola, pipart