4
15 min
Laktoosivaba

Südamevõileib

Tervislike toiduvalikute tegemine on üks olulisemaid samme südamehaiguste riski vähendamiseks ja ennetamiseks. Üldjuhul tähendab tervislik toitumine seda, et menüü on mitmekülgne, pakub organismile vajalikke toitaineid ning aitab tervislikku kehakaalu hoida (või saavutada). Siin on üks kiire ja kasulik retsept, mida sobib valmistada nii hommikusöögiks, lõunaks tööle või kergemaks õhtusöögiks ning mis läheb hästi kokku südamesõbraliku toitumise põhimõtetega.

Avokaado annab organismile lisaks kasulikele rasvhappetele ka märkimisväärselt kiudaineid. Broileri näol on tegu madala rasvasisaldusega toiduainega, mil on kõrge valgusisaldus, mis pakub olulisi toitaineid (sh B-grupi vitamiine) ja tekitab täiskõhutunde pikemaks ajaks. Kui siia juurde lisada kiudainerikkad täisterakuklid, paprika ja sibul, valmib mitmekülgne, toitainerikas ja mõõduka energiasisaldusega toidukord.

PS. Sarnast toitu valmistasin aprilli alguses ka “Terevisioonis” ning rääkisid südametervisest. “Terevisioonis” valmistatud roas kasutasin kuklite asemel maguskartulit. Vaata järele siit.

 

Foto: Henri Ruul

Foto: Henri Ruul

 

 

Valmistamine

Lõika kuklid pooleks ja eemalda sisu. Purusta avokaado, maitsesta pipraga ja määri poolikule kuklile täidiseks. Seejärel kata kukkel viilutatud paprika, sibula ja broileritükkidega (ära unusta broilerilt eelnevalt nahk eemaldada). Soovi korral pane enne serveerimist kuklid 5-10 minutiks kuuma ahju.
Head isu!

Aprill on südamekuu! Hoidke oma tervist!

Koostisosad

    • 3 täistera kuklit
    • 1 avokaado
    • Rannamõisa suitsutatud broileriliha
    • 1 suur paprika
    • ½ punast sibulat
    • Pipart