postthumb
2-le

Taipärane hakklihasalat

Algupäraselt kannab see salat nime Thai minced meat salad. Retsept on ääretult lihtsalt valmiv ning lõpptulemus väga maitsev. Roog on vürtsikas, kuid selle särtsakust saab soovi korral vähendada. Kui sööjate hulgas on ka lapsi, siis võib tšilli täiesti lisamata jätta. Selle salati valmistamisel kasuta juba valmis hakitud kalkuni rinnaliha või valmista see nö käigu pealt, hakkides kalkuni rinnaliha väikesteks tükkideks. ….. ja nagu teate on kalkuni rinnaliha äärmiselt madala rasvasisaldusega!

Valmistamine

Kasuta juba valmis hakitud kalkuni rinnaliha või võta selles retseptis kasutusele kalkunirinnafilee ning lõika/haki see terava noaga hästi väikesteks tükkideks (vt allolev pilt).

Lõika küüslauk ja tšilliväiksemateks tükkideks ning pruunista kergelt pannil õlis. Lisa juurde hakitud  kalkunirinnaliha.

Kuumuta pannil rinnaliha, minuti pärast lisa juurde peeneks hakitud porrulauk.

Seejärel lisa juurde ka austrikaste, soja ning suhkur. Sega läbi ning küpseta seni kuni hakkliha on ilusti läbi küpsenud.

Jaota salatilehed kahele taldrikule, aseta peale panni küpsenud hakklihamass, raputa peale pähkleid ning serveeri.

Fotod: Ragne Värk

Koostisosad

    • 2 küüslauguküünt
    • 1 tšillikaun
    • 275 g Rannamõisa hakitud kalkuni rinnaliha või jahutatud kalkuni rinnaliha
    • 4 sl peeneks hakitud porrulauku
    • 2-3 sl austrikastet
    • 4 sl sojakastet
    • 1 tl suhkrut
    • 2 peotäit rohelisi salatilehti
    • 2 sl indiapähkleid