2
30 min

Tervislik rukkiburger

Kalkuni-rukkiburger on tervislikum variant burgerist. Kiudaineterikka kukli vahelt leiad tervisliku kalkunipihvi, lehtsalati, mõnusad isetehtud bataadi chipsid ning väga maitserikka ja koduse majoneesi. Kokku teeb see ühe väga maitserikka ning tervisliku burgeri. Kuna alanud on ka grillihooaeg, siis on see suurepäraseks roaks mida valmistada grillil.

Head isu!

 

 

 

Foto: Kristian Neemela

Foto: Kristian Neemela

 

Valmistamine

Majoneesi valmistamiseks löö munakollane kausis koos soola ja pipraga lahti.  Hakka tasapisi õli lisama, ise samal ajal vispeldades. Lisa õli nii palju kuni tekib majoneesi paksune mass. Viimasena maitsesta seda sidruni mahlaga.

Kalkunipihvide valmistamiseks sega omavahel hakkliha, dijoni sinep ning maitsesta soola ja pipraga. Vormi sellest kaks ühesuurust pihvi ja prae või grilli valmimiseni. Enne valmimist lisa juustuviilud pihvide peale.

Lõika bataadist õhukesed viilud, seejärel prae pannil või grillil kuldseks ning maitsesta meresoolaga.

Nüüd lõika rukkikuklid pooleks ja soojenda need ahjus 150 kraadi juures, võid loomulikult ka grillida. Seejärel kui kuklid grillitud, siis määri kuklitele majoneesi, aseta kuklile lehtkapsa leht, siis kalkunipihv, bataadiviilud ning viimasena pealmine rukkikukkel.

See burger sobib hästi valmistamiseks ka grillil!

Koostisosad

    • 2 rukkikuklit
  • Ise tehtud majonees
    • 1 munakollane
    • Meresoola/pipart
    • Sidrunimahla veidike
    • Viinamarjaseemneõli
  • Kalkunipihvid
    • 250 g Rannamõisa kalkuni rinnaliha
    • 1 tl dijoni teralist sinepit
    • Soola/pipart
    • Õli (pihvide praadimiseks)
    • 2 viilu juustu
    • 6 õhukest bataadi viilu
    • Paar lehtkapsa lehte
    • Värsket tilli