Tervislik suupiste iseseisvuspäeva peolauale: Kaera-kanasnäkk

Vabariigi aastapäeva peolaua saab täita tervislike roogadega. Pakun teile välja ühe lihtsa ja tervisliku suupisteretsepti. See toitainerikas vahepala sobib nii teleri ees presidendi vastuvõtu vaatamise kõrvale, külaliste võõrustamiseks või lihtsalt näpistava nälja peletamiseks ilma kaalutõusu kartmata.
Kuigi vahepala ei asenda üldiselt põhitoidukordasid, võib tervislik amps päästa näljast ja aidata ära hoida hilisemaid ebatervislikke valikuid. Kes meist ei oleks kogenud, kuidas tühja kõhu korral haarame esimese toiduna üskkõik mida, sageli on selleks valmistoidud, saiakesed, magus jne. Pahatihti lõppeb see üleliigse söömisega. Peosnäkkidest saab lugeda ühest varasemast blogipostitusest. Õnneks on tervisliku suupiste valmistamine kodus äärmiselt lihtne.

 

Foto: Henri Ruul

Foto: Henri Ruul

Valmistamine

Kuumuta ahi 180⁰C. Lõike broilerifilee ribadeks. Sega kausis kaerahelbed ja maitseained (Punast värvust aitab tuua jahvatatud paprika ning kui soovid natuke teravust, siis sobib Cayenne’i pipar. Teises kausis klopi muna. Kasta kanatükid esmalt munast seejärel kaerahelbe-maitseainete segust läbi. Aseta tükid ahjuplaadile ja küpseta ahjus ca 20 minutit. Vajadusel keera vahepeal, nii saab tükid mõlemalt poolt krõbedaks.
Head isu!

Koostisosad

  • Kaera-kanasnäkk
    • Rannamõisa broilerifileed (või kalkunifileed)
    • Kaerahelbeid
    • Muna
    • Sool ja pipar (Soovi korral lisa juurde paprikat, Cayenne’I pipart või muu meelepärast maitseainet.