5

Tiziana kalkun

Kokaraamatu “Nami-Nami. Maailma maitsed 1” autor Pille Petersoo jagab linnulihablogis oma uuest raamatust pärit lihtsat kalkunirooga, mida pakkus talle reisil olles ühe Toscana agriturismo perenaine, Tiziana. See on imelihtne kalkuniroog! Retsept: Nami-Nami. Maailma maitsed 1 / Pille Petersoo.

 

Foto: Juta Kübarsepp

Valmistamine

Lõika kalkuniliha suurteks kuubikuteks. Maitsesta soola-pipraga, siis lisa hakitud salvei, küüslauk, rosmariin ja tubli sorts oliiviõli. Mudi lihatükid kergelt läbi. Pane kaanega ahjupotti. Küpseta 180-200-kraadises ahjus, kuni kalkuniliha on pehme – selleks kulus umbes tund-poolteist. Poole hautamise peal vala ahjupotti klaasike veini.

Koostisosad

    • 800 g kalkuni kintsuliha
    • soola ja musta pipart paar
    • küüslauguküünt
    • mõned salveilehed
    • paar rosmariinioksa
    • külmpressitud oliiviõli
    • klaasike kuiva valget veini (Itaalia oma, loomulikult)