4
45 min

Tomatikastmes sinihallitusjuustukotletid

See on lihtne argipäevaroog, mida hea valmistada lõuna- või õhtusöögiks. Kui seda toitu juhuslikult järgi jääb, siis järgmisel päeval saad hõlpsasti selle enne söömist kiiresti ahju pista.

Foto: Ragne Värk

Valmistamine

Kuumuta pannil keemiseni retsepti 3 esimest komponenti. Lisa mesi ning maitsesta soola ja pipraga. Lase keskmisel kuumusel kastmel podiseda mõned minutid. Seejärel murra basiilik (koos vartega) käte vahel väiksemaks ning lisa segades kastmesse. Maitsesta lõplikult ning vala kaste ahjuvormi.

Sega omavahel hakitud broilerikintsuliha ja murendatud sinihallitusjuust. Maitsesta soola ja pipraga. Vormi käte vahel (soovitavalt märgade kätega) hakklihasegust 4 Kiievi kotleti kujuga kotletti. Aseta need vormi tomatikastmesse. Küpseta 190 kraadi juures 25 minutit. Seejärel kata vorm riivitud juustuga ning küpseta siis ahjus grillrežiimil seni, kuni juust korralikult ära sulab.

Lisa kotlettidele hakitud pähkleid!

Koostisosad

    • 3 dl tomatipastat
    • 2 dl valget veini
    • 1 dl vett
    • 2 sl mett
    • kimp värsket basiilikut
    • 150 g tavalist juustu, riivituna
    • 450 g Rannamõisa hakitud broilerikintsuliha
    • 50 g sinihallitusjuustu
    • soola, pipart