postthumb
4-le

Tsitruseline broileri kintsulihasalat

Esimene retsept, mille tegi Rannamõisale tassike.ee perenaine Marju Randmer. Imemaitsev lihtne salat, mida krooninvad maitseiluks seedermänniseemned ning parmesanilaastud.

Valmistamine

Pese ja kuivata liha. Pese tsitruselised, riivi laimilt, sidrunilt ja 1 apelsinilt koor ning pane keskmise suurusega kaanega suletavasse säilituskarpi. Pigista riivitud koorega tsitruselistest mahl samasse karpi. Lisa 50 ml oliiviõli, Cayanne'i pipar ja tüümian. Sulge karp ning loksuta ained segamini. Lisa karpi kintsulihatükid, pane kaas peale ning aseta vähemalt 30 min (soovitavalt 1 h) külmkappi.

Pärast marinaadis seismist võta liha karbist välja, maitsesta tükid mõlemalt poolt ohtra soola ja pipraga. Kuumuta pann, lisa õli ning prae lihatükke pannil kõigepealt ühelt, siis teiselt poolt u 7 minutit, kokku 14 minutit või kuni liha tõmbab kergelt kuldseks.

Liha praadimise ajal valmista salat. Koori ja fileeri (või lõika sektoriteks) 2 apelsini. Pese salatilehed ning kuivata. Kastmeks sega väiksemas kausis ühtlaseks oliiviõli, valge veini äädikas, sool-pipar. Pane salatilehed suuremasse kaussi, nirista peale salatikaste ja tõsta kätega läbi. Jaota salat 4 taldrikusse, tõsta peale apselsinisektorid. Kui liha on pannil küps, lõika see peenikesteks ribadeks ning laota võrdselt talrikutesse (ühele inimesele u 1,5 kintsu). Salati peale raputa seedermänniseemneid, parmesanilaaste ja kaunistuseks tüümianit.


Retsept ja foto: Marju Randmer

Koostisosad

    • u 0,5 kg (või 6 tk) kondita ja nahata broileri kintsuliha
    • 1 laim
    • 1 sidrun
    • 3 apelsini
    • 50 ml oliiviõli
    • 0,5 tl Cayenne'i pipart
    • 10-15 tüümiani näpistatud latva, mõned kaunistamiseks
    • soola-pipart
    • 4 suurt peotäit rohelisi salatilehti (nt rukola-radicchio rossa segu)
    • 3 sl oliiviõli
    • 1 sl valge veini äädikat
    • väike peotäis seedermänniseemneid
    • parmesanilaaste