postthumb
4-le

Veinikastmes küülik krõmpsuvate aedubadega

Kellele meeldib veiniga maitsestatud road, siis see roog on kindlasti proovimist väärt. Tulemuseks on mõnusas tomatises veinikastmes küülik, milles kergelt krõmpsuvad pähklid. Kaste muutub seistes maitserikkamaks ning tugevamaks, seetõttu on see toit isegi maitsvam järgmisel päeval;)

Kõrvale serveerimiseks oivalised aedoad, mis tänu parmesani ja teriyaki kastmele kindlasti paljude lemmikuks saavad.

Valmistamine

Maitsesta jahu soola ja pipraga ning püherda küülikutükke jahus. Seejärel pruunista pannil küülikutükid mõlemalt poolt kuldseks.

Teisel pannil pruunista sibul klaasjaks, lisa peeneks hakitud küüslauguküüs ja tšilli. Lisa juurde pruunistatud küülikutükid. Vala juurde purustatud tomatid ning kuumuta paar minutit. Madalda kuumust. Seejärel lisa juurde punane vein, puljong ja suhkur. Maitsesta lõplikult soola ja pipraga. Lase rahulikult potis podiseda ca 1 tund. (jälgi, et tomati-veinisegu potis vaikselt nö podiseks – liiga suurelt keetes, küülik ei haudu pehmeks).

Kui küülik on haudunud sega sisse peeneks hakitud pähklid. Serveeri koos aedubadega

Keeda ube soolaga maitsestatud vees kuni need on pehmed, aga veel kergelt krõmsud. Nõruta. Sulata pannil või, lisa aedoad ning prae kergelt läbi. Kõige lõpus lisa panni raputades juurde 3-4 sl teriyaki kastet,. Raputa peale parmesanilaaste.

Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 1 Rannamõisa jahutatud küülik (lõigatud kuueks)
    • soola, pipart
    • jahu
    • 1 sibul, peeneks hakituna
    • 1 küüslauguküüs, peeneks hakituna
    • 0,5 tšillikauna, peeneks hakituna
    • 400 g (1purk)  purustatud tomateid
    • 1-1,5 dl punast veini
    • 2,5 dl köögiviljapuljongit
    • 1 tl suhkrut
    • 75 g india pähkleid
  • Teriyakiga aedoad
    • 400 g aedube
    • 1 lt soola
    • 2 -3 sl võid
    • teriyaki kastet
    • parmesanilaaste (serveerimiseks)