4
1 h 40 min
Gluteenivaba

Või ja meega küpsetatud ahjukana

See on lihtne retsept, mille lõpptulemusena valmib üks mahlane ahjukana. Pisikese kiiksuna on broileri maitsestamisel kasutatud kaneeli ning mett, mis pigem täiustab maitseid, mitte ei anna koknreetset mekki.

 

Foto: Ragne Värk

 

Valmistamine

Kuivata kana majapidamispaberiga ning hõõru see seest ja väljast soolaga kokku. Aseta ahjuvormi rind üleval pool. Raputa peale kaneeli ning piserda üle meega. Seejärel lõika kooritud küüslauguküüned kolmeks ning laota kanale. Kõige peale pane võitükid. Lisa ahjuvormi ka kooritud ja 1 cm paksusteks viiludeks lõigatud kartulid ning herned. Küpseta ahjus kaanega kaetult 180 kraadi juures u 1 tund ja 30 minutit.

Koostisosad

    • 1 Rannamõisa jahutatud broiler
    • meresoola
    • 0,25 tl kaneeli
    • 1 sl vedelat mett
    • 2 suurt küüslauguküünt
    • 75 g võid
    • 4-5 kartulit
    • 0,5 klaasi külmutatud herneid