postthumb
5
1 h 40 min
Pearoog
Gluteenivaba

Või ja meega küpsetatud ahjukana

See on lihtne retsept, mille lõpptulemusena valmib üks mahlane ahjukana. Pisikese kiiksuna on broileri maitsestamisel kasutatud kaneeli ning mett, mis täiustavad maitseid!

Valmistamine

Kuivata kana korralikult majapidamispaberiga ning hõõru seest ja väljast soola ja pipraga kokku. Aseta kana ahjuvormi (rind üleval pool). Raputa peale kaneeli ning hõõru kokku mee ja sinepiga. Seejärel lõika kooritud küüslauguküüned kolmeks ning laota kanale. Kõige peale pane võitükid. Lisa ahjuvormi ka kooritud kartuli- ning pastinaagitükid. Küpseta ahjus kaanega kaetult 180 kraadi juures u 1 tund ja 30 minutit.

Koostisosad

    • 1 Rannamõisa jahutatud broiler
    • meresoola, pipart
    • 0,25 tl kaneeli
    • 1 sl vedelat mett
    • 1 sl mahedat sinepit
    • 2 suurt küüslauguküünt
    • 75 g võid
    • 4-5 kartulit
    • 1 pastinaak
Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun